Sprijin pentru Școala de Artă și Civilizație Românească de la Cernăuți

În 2016 am venit în sprijinul Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți, printr-o campanie creativă de strângere de fonduri, în cadrul căreia doritorii au fost invitați să „cumpere” cu donații modice fiecare dintre cei 2016 kilometri pedalați de către Gabriel Lazăr, un prieten al Nordului. Gabi a pedalat în întregul Nord și a traversat pe bicicletă România de la Botoșani până la Cluj și până la Vama Veche, iar o hartă la kilometrilor parcurși și „cumpărați” a fost actualizată în permanență pe site-ul festivalului.

Din donațiile venite din partea „cumpărătorilor de kilometri” și a sponsorului Pirania SRL, am adunat 3000 de euro care au fost virați către Școala de la Cernăuți, care i-a folosit pentru plata chiriei pe șase luni și pentru achiziționarea de carte românească și materiale necesare cercului de pictură.

„100 pentru Nord” este campania anuală de strângere de fonduri a festivalului Zilele Nordului, organizată pentru a mobiliza resurse financiare și materiale, dar și pentru a atrage atenția asupra unor clădiri de patrimoniu ale Nordului care trebuie salvate de la abandon și readuse în circuitul cultural și turistic. Fondurile sunt donate de către participanții și simpatizanții festivalului, prin intermediul unor mecanisme inovatoare.

Astfel, în 2016 am strâns 3000 de euro pentru Școala Populară de Artă și Civilizație Românească de la Cernăuți, în 2015 am donat materiale în valoare de 5000 de euro pentru salvarea Casei Enescu de la Mihăileni, iar în 2014 am adunat bugete de câte 2000 de euro pentru deschiderea Muzeului Nordului și construirea unui parc în Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare.