Echipă

Ștefan TEIȘANU

Co-fondator și președinte al Asociației Nord, Ştefan Teișanu este un antreprenor cultural interesat de dezvoltarea comunităților.

Este director al Centrului Cultural Clujean, organizație care are ca membri universitățile, administrația locală și județeană, instituțiile și organizațiile de cultură clujene și care este responsabilă cu un vast program cultural pentru dezvoltarea durabilă a orașului.

Născut la Darabani, Ștefan este și președinte al Asociației Fapte, fondată în 2006 la Cluj, care creează proiecte educaţionale şi culturale în România şi Republica Moldova. A fost preşedinte al AIESEC Cluj-Napoca şi a pus bazele filialei locale a Junior Chamber International. În 2008 a fost numit de către Junior Achievement „Tânărul Antreprenor al Anului în România”. Alte premii și distincții: Argintul de Excelență în Artă și Cultură (Romania PR Award 2016), Premiul pentru Antreprenoriat (AIESEC Romania Alumni, 2009) şi Premiul pentru Contribuţia la promovarea culturii româneşti în lume (Cernăuţi, Ucraina, 2014). Crezul său personal este că oamenii și orașele pot fi ceea ce îşi doresc să fie.

Alex TEIOȘANU

Co-fondator și vicepreședinte al Asociației Nord, Alex Teioșanu are zece ani de experiență în domeniul marketingului și al organizării de evenimente.

Alex este și un mare iubitor al sportului, fiind între cei mai buni jucători de tenis în circuitul de amatori din România și un maratonist pasionat, participant la competiții reputate precum maratoanele internaționale de la Paris, Las Vegas sau Roma.

Născut și crescut la Darabani până la vârsta de 18 ani, Alex este inițiatorul și președintele Clubului Sportiv Nord, patronat de Asociația noastră.

Din 2016 este manager al competitiei  sportive Maratonul Nordului.

Ionel DavidIonel DAVID

Co-fondator al Asociației, Ionel David este director al Bibliotecii Orășenești din Darabani, dar și responsabil de Casa de Cultură „Theodor Balș” și de Muzeul Nordului din aceeași localitate.

Ionel este un adevărat argint viu în comunitatea locală, fiind implicat în toate proiectele culturale ale orașului, multe pornite chiar la inițiativa lui. Un foarte bun gospodar, Ionel se îngrijește de mai toată munca administrativă în plan local necesară în proiectele Asociației.

Membri

Clujeanul Alin Vaida, inițiatorul festivalului Jazz in the Park din Cluj-Napoca, este co-fondator al Asociației, iar Loredana Maxim, din Dorohoi, s-a alăturat echipei în 2018, la fel ca Smărăndița David și Adrian Bordeianu, născuți la Darabani, voluntari încă de la prima ediție a Zilelor Nordului și actualmente stabiliți la Cluj. Dărăbăneanul Radu Strugaru și dorohoianul Dragoș Maxim sunt co-fondatori ai Clubului Sportiv Nord.