#AlăturiDeUcraina

Sîntem #AlăturiDeUcraina nu doar geografic, ci în toate felurile.

În aceste zile localitățile de frontieră din Nord-Estul țării sînt extrem de importante pentru România și mai ales pentru Ucraina. Mii se refugiați de război intră pe acolo în țară în fiecare zi. Ei trebuie sprijiniți, găzduiți, hrăniți și îngrijiți pînă la găsirea unor soluții mai bune pentru ei.

Centrele de tranzit din Nord sînt sub o mare presiune logistică și au nevoie în regim de urgență de saltele, cazarmament (lenjerie de pat, perne, pături), paturi de campanie, lapte praf pentru copii, pampers, absorbante, prosoape, șervețele umede și nazale.

Asociația Nord adună fonduri și materiale și organizează achiziții, logistică și transporturi pentru centrele de tranzit din Nord: Siret, Rădăuți-Prut, Stânca-Costești. În aceste localități presiunea logistică este încă și mai mare decît în celelalte din țară (Tulcea, Sighet) pentru că, pe lîngă refugiații ucraineni care își părăsesc țara, prin Nord intră și etnicii români din regiunea Cernăuți.

De asemenea, vom răspunde, în măsura posibilităților noastre, solicitărilor de sprijin venit din partea instituțiilor aflate de partea ucraineană a frontierei. Un prim astfel de caz este la Herța, unde am decis să transmitem un transport cu ajutoare de urgență.

Iată aici lista nevoilor urgente comunicate de către Primăria Herța: Garou, Bandaj compresiv medical, Bandaj 7×14, Bandaj 5×4, Manusi sterile №2000 6, Respiratoare, măști medicale, Antialgice (diferite), Medicamente hemostatice, Iod, Pansamente, Apă oxigenată, Amoniac, Vată medicală, Alcool etilic 96%, Spray anti-arsuri, Calmante, Burete hemostatic, Servetele sterile, Seringi – 2 ml.. 5 ml., 10 ml., Ipsos adeziv bactericid, Antibiotice, Probiotice, Antiinflamatoare, Nurofen petru copii (suspenzie), Conserve (orice tip), Pateuri, Paste, Orez, Unt, Ulei (floarea soarelui), Ceai, Produse de igiena zilnica, Scutece, Servetele umede.

Doritorii pot contribui cu donații în bani în contul Asociației Nord sau cu donații în materiale, acestea din urmă fiind colectate 24/7, la centrul de tranzit pentru refugiați din Darabani (sala de sport Obor).

Vom comunica aici transparent toate sumele adunate și toate materialele livrate.

Puteți trimite bani în contul Asociației Nord, deschis la Banca Comercială Română:

  • RO13 RNCB 0301 1477 1126 0001 (lei)
  • RO56RNCB0301147711260003 (euro)

Donațiile se pot face și prin Revolut, în contul @alexanx1iu / 0757 500 316.

De asemenea, căutăm voluntari dispuși să ajute cu primirea refugiaților în centrul de tranzit de la Darabani și cu transportul pe distanțe scurte în zonă al refugiaților și materialelor necesare pentru ei. 

Contact pentru detalii: salut@nordul.ro, +40 757 500 316.

Nu știm dacă acest război va dura o săptămînă sau ani întregi. Însă urmările lui vor fi teribile oricum. Ce stă în puterea noastră pentru a limita dezastrul și a ne da nouă tuturor un viitor mai bun, să facem.