Zilele Nordului

Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.

Inima festivalului este orașul Darabani, cel mai nordic al României. Aflat la sute de kilometri depărtare de marile orașe ale țării, Darabaniul găzduiește concerte în Poiana Teioasa și Conacul Balș, expoziții, performance-uri și conferințe în cele mai suprinzătoare locații, precum și un maraton de ciclism în Lunca Prutului. O serie de călătorii experiențiale numite „Tururile Nordului” leagă zi de zi festivalul de comunități de poveste din cele trei țări învecinate.

Co-produs de asociațiile Fapte și Nord, festivalul a contribuit deja la creșterea numărului de turiști în regiune, la creșterea numărului și calității inițiativelor culturale și de tineret, a stimulat investiții în infrastructură și a produs în fiecare an proiecte de salvare și promovare a patrimoniului cultural din Nord.

Sub sloganul Rădăcinile Cresc, Zilele Nordului mobilizează comunitățile locale și diaspora în proiecte ambițioase de dezvoltare durabilă prin cultură, care cresc an de an încrederea în sine a comunității și interesul publicului larg de a vizita regiunea de Nord.

www.zilelenordului.ro