MTB Maratonul Nordului

Festivalul Zilele Nordului găzduiește în fiecare an o ediție a MTB Maratonul Nordului.

În 20 august 2017, peste 200 de cicliști sunt așteptați la Pomârla, satul în care odinioară, la școala fondată de boierul Anastasie Bașotă, predau profesori precum Eminescu, Slavici, Negruzzi sau Vasile Pogor. Pomârla se află la 50 de km depărtare de Botoșani, 45 de Darabani și 10 de Dorohoi.

Cicliștii pot opta între tura lungă, de 70 de km, și tura scurtă, de 30 de km, traseele ducându-i pe drumurile Codrilor Herței, pe la biserica unicat ortodox-catolică de la Hilișeu, pe ulițele copilăriei lui Benjamin Fondaine și pe dealurile însorite ale Pomârlei.

Cicliștii primesc un kit de participare bogat (tricou tehnic, medalie de participare, apă și bere non-alcoolică, geluri), acces gratuit în campingurile festivalului, la evenimentele pre-maraton (Cina Campionilor, concertele ZN de la Pomârla) și post-maraton (Prânzul Campionilor și Turul ghidat Lunca Prutului), iar cei care termină pe podium sunt, bineînțeles, premiați.

MTB Maratonul Nordului își propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ către și dinspre școală, atât în zonele rurale, cât și în zonele urbane aglomerate. Acest obicei este important pentru sănatatea tinerilor, dar este și un gest de civilizație și respect pentru ceilalți și pentru mediul înconjurător.

Organizatorii, participanții și sponsorii MTB Maratonul Nordului contribuie de fiecare dată la consolidarea Fondului de Biciclete, prin intermediul căruia 10 copii din comunitățile gazdă ale evenimentului primesc biciclete în dar.

www.maratonulnordului.ro