Sprijin pentru salvarea Casei George Enescu de la Mihăileni

Început acum câțiva ani de către Societatea Internațională „George Enescu” de la
Viena, Ordinul Arhitecților din România și fundația Pro Patrimonio, proiectul „Salvați
Casa Enescu de la Mihăileni” își propune să transforme casa bunicilor marelui
compozitor, aflată într-o avansată stare de degradare la data începerii proiectului,
într-o veritabilă academie de muzică și arte vizuale. Grație eforturilor recente, casa
Enescu de la Mihăileni a fost consolidată, reclădită și acoperită, toate acestea fiind
realizate prin tehnici și cu materiale tradiționale. Faza următoare a proiectului presupune construirea unei clădiri anexă, din materialele în valoare de 5000 de euro, oferite de către partenerii noștri de la Cemacon.

„100 pentru Nord” este campania anuală de strângere de fonduri a festivalului Zilele Nordului, organizată pentru a mobiliza resurse financiare și materiale, dar și pentru a atrage atenția asupra unor clădiri de patrimoniu ale Nordului care trebuie salvate de la abandon și readuse în circuitul cultural și turistic. Fondurile sunt donate de către participanții și simpatizanții festivalului, prin intermediul unor mecanisme inovatoare.

Astfel, în 2016 am strâns 3000 de euro pentru Școala Populară de Artă și Civilizație Românească de la Cernăuți, în 2015 am donat materiale în valoare de 5000 de euro pentru salvarea Casei Enescu de la Mihăileni, iar în 2014 am adunat bugete de câte 2000 de euro pentru deschiderea Muzeului Nordului și construirea unui parc în Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare.